Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Nieuwsartikel

Dagjes Blijdorp en schoolspullen met dank aan Golfweek 2020

Dagjes Blijdorp en schoolspullen met dank aan Golfweek 2020

Met dank aan een deel v/d opbrengst v/d golfweek 2020 zijn er mooie projecten gerealiseerd door Stichting Leergeld Hollandsche IJssel.

De opbrengst van de Hitland golfweek komt traditiegetrouw ten goede aan lokaal georiënteerde goede doelen. In 2020 is er o.a. 18.500 euro bij elkaar gegolfd voor Stichting Leergeld Hollandsche IJssel. Met dit bedrag heeft de stichting al twee mooie projecten kunnen realiseren. 

Stichting Leergeld Hollandsche IJssel helpt kinderen van 4 t/m 17 jaar waarvan de ouders niet meer inkomsten hebben dan 120% van het wettelijk sociaal minimum. Het motto van de stichting is dat alle kinderen moeten kunnen meedoen. De Stichting realiseert dat door o.a. het verstrekken van een fiets aan kinderen die naar het voortgezet onderwijs gaan, een laptop aan kinderen vanaf groep 7, kosten voor een schoolreis als aanvulling op de gemeentelijke regeling, bijles of een aanvulling op het Jeugdfonds Sport & Cultuur. 

Schoolspullenpas

Stichting Leergeld Hollandsche IJssel heeftvoor degenen die er voor in aanmerking komen ook in 2021 de schoolspullenpas beschikbaar gesteld. De pas is € 50 euro waard en kan uitsluitend gebruikt worden voor schoolspullen bij de aangesloten winkeliers. Aanvraagtermijn is van 1 april tot en met 31 mei 2021.

Deze fantastische actie is mogelijk gemaakt door o.a. een deel van de opbrengst van de Hitland golfweek en andere trouwe lokale sponsors. De pas is aan te vragen voor kinderen tot 18 jaar die komend schooljaar Voortgezet Onderwijs, MBO of HBO volgen. Het besteedbaar gezinsinkomen mag maximaal 120% van de bijstandsnorm zijn of een hoger inkomen met aantoonbare schulden. Een recent kopie van het inkomen graag uploaden bij de aanvraag.

Uitjes naar Blijdorp

Stichting Leergeld Hollandsche IJssel stelt onder voorwaarden toegangskaarten beschikbaar aan gezinnen die vanwege de lockdown zolang binnen hebben moeten blijven, om een dagje uit te gaan in diergaarde Blijdorp. Gezinnen uit Capelle aan den IJssel, Zuidplas en Krimpen aan den IJssel die aan de voorwaarden voldoen kunnen een aanvraag indienen.

Dankzij de opbrengst van de golfweek van golfbaan Hitland en een sponsor die anoniem wil blijven heeft Leergeld Hollandsche IJssel, in samenwerking met diergaarde Blijdorp een groot aantal toegangsbewijzen weten te bemachtigen. “We slaan twee vliegen in één klap”, vertelt Paul van den Eijnden, voorzitter van de stichting. “We gunnen gezinnen die het niet breed hebben een leuke dag in de diergaarde én we helpen diergaarde Blijdorp in deze barre tijden”. Leergeld hoopt op een groot aantal aanvragen. Komt u in aanmerking of weet u iemand die in aanmerking komt? Vul dan de aanvraag in op www.samenvoorallekinderen.nl. Vergeet vooral niet om een recent inkomensspecificatie te uploaden bij de aanvraag en aan te geven of 1 of 2 ouders er mee gaan met het kind of de kinderen.