Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Nieuwsartikel

Eindopbrengst Golfweek 2021: 35.000 euro!

Eindopbrengst Golfweek 2021: 35.000 euro!

Met trots hebben wij zojuist de eindopbrengst van de Golfweek 2021 bekend gemaakt: een prachtig bedrag van 35.000 euro!

Goede doelen golfweek Golfbaan Hitland brengt recordbedrag van 35.000 euro op voor meerdere goede doelen

In de week van maandag 6 tot en met zaterdag 11 september is op Golfbaan Hitland tijdens de jaarlijkse goede doelen golfweek in totaal maar liefst 35.000 euro bij elkaar gegolfd. De opbrengst is verdeeld onder vier goede doelen.

Gezelligheid, sportief en culinair genieten én goede doelen ondersteunen: dit alles stond centraal tijdens de Hitland Golfweek. In samenwerking met de Rotterdam Charity club zijn diverse events georganiseerd voor vier goede doelen: Stichting Leergeld Hollandsche IJsselStichting Zuidplas HelptStichting Zeldzame Ziekten Fonds en de Joost Luiten Foundation. Bij de openbare events is de golfbaan kosteloos ter beschikking gesteld. Dankzij inschrijfgeld, een loterij en veiling is een totaalopbrengst van 35.000 euro bij elkaar gegolfd.

Een bedrag van 15.000 euro mag verdeeld worden over twee lokaal georiënteerde goede doelen. 10.000 euro komt ten gunste van Stichting Leergeld Hollandsche IJssel (verzorgingsgebied Capelle aan den IJssel, Zuidplas en Krimpen aan den IJssel). Deze stichting helpt kinderen van 4 t/m 17 jaar waarvan de ouders niet meer inkomsten hebben dan 120% van het wettelijk sociaal minimum. Het motto van de stichting is dat alle kinderen moeten kunnen meedoen. Voor Stichting Zuidplas Helpt is een cheque ter beschikking gesteld van 5.000 euro voor de sponsoring van kerstpakketten. Stichting Zuidplas Helpt zet zich in voor mensen die zich in een schrijnende, uitzonderlijke situatie bevinden waarbij (financiële) voorzieningen tekortschieten of zelfs ontbreken.

De overige twee goede doelen zijn aangesloten bij de Rotterdam Charity Club. Voor Stichting Zeldzame Ziekten Fonds is een bedrag van 15.000 euro beschikbaar gesteld. Dit goede doel zet zich in voor kinderen, gezinnen en volwassenen die te maken hebben met een zeldzame aandoening – dat zijn ongeveer 1 miljoen Nederlanders (6% van de Nederlandse bevolking). ZZF zamelt geld in voor wetenschappelijk onderzoek, geven bekendheid aan zeldzame ziekten en organiseren lotgenotencontactdagen. Het resterende bedrag van 5.000 euro komt ten gunste van de Joost Luiten Foundation. Deze foundation heeft als doelstelling kinderen met een afstand tot de golfsport in staat te stellen (vaker) te golfen. Deze afstand tot golf kan fysiek, geestelijk en/of materieel zijn.