Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Nieuwsartikel

GOLFWEEK 2022: De goede doelen dit jaar

GOLFWEEK 2022: De goede doelen dit jaar

We vertellen je graag meer over de goede doelen van de golfweek 2022.

Met de jaarlijkse goede doelen golfweek (maandag 12 t/m zaterdag 17 september) organiseert Golfbaan Hitland diverse activiteiten en evenementen om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. Hierbij ligt de focus meestal op een lokaal goed doel, wat zich richt op de nabije omgeving. Dit jaar zijn er (in samenwerking met RCC) maar liefst 4 goede doelen geselecteerd! 

Stichting DaDa

Stichting DaDa zet zich in voor kinderen in ziekenhuizen en zorginstellingen die extra zorg en voorzieningen nodig hebben. Want hoe goed de medische zorg in Nederland ook is, soms is het normale zorgpakket gewoon niet voldoende. Stichting DaDa zet zich in voor kinderen in ziekenhuizen en zorginstellingen die extra zorg en voorzieningen nodig hebben. Stichting DaDa blijft keihard werken aan die ene droom: Zorg voor een goede Kinderzorg in heel Nederland.

Stichting Pallieter

Pallietermaakt zich sterk voor de zorg van zieke kinderen. Helaas kunnen niet alle ziektes bij kinderen genezen worden. Verzorging en verzachting is dan het enige wat nog mogelijk is. Deze palliatieve zorg vindt met gespecialiseerde ondersteuning 'bij voorkeur plaats in de thuissituatie'. Soms echter wordt de last voor het gezin toch te zwaar zodat men de zorg voor het kind niet meer aankan. Voor zulke situaties vormen kinderhospices een uitstekende oplossing. Deze voorzieningen vallen buiten de reguliere zorg en zijn daarmee voor het grootste gedeelte afhankelijk van de sponsorgelden en fondsenwerving van organisaties als Pallieter.

Stichting Zeldzame Ziekten Fonds

Het Zeldzame Ziekten Fonds (ZZF) helpt mensen met een zeldzame ziekte. Dit doen zij door geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek, door bekendheid te geven aan zeldzame ziekten en en door het faciliteren van lotgenotencontact. Het ZZF vindt het onacceptabel dat er zo weinig aandacht is en middelen zijn voor de strijd tegen zeldzame ziekten. Mensen met een zeldzame ziekte staan er vaak alleen voor. 

Joost Luiten Foundation

De Joost Luiten Foundation (JLF) heeft als doelstelling kinderen met een afstand tot de golfsport in staat te stellen (vaker) te golfen. Deze afstand tot golf kan fysiek, geestelijk en/of materieel zijn. Hiertoe initieert de stichting projecten die aan deze doelstelling bijdragen, of participeert zij in andere initiatieven.

Weekprogramma Golfweek 2022

  • Maandag 12 september: Golfplaza Texas Scramble Kampioenschap
  • Dinsdag 13 september: Beat Hitland (Vossenjacht)
  • Woensdag 14 september: Golf, Vino & Oysters dag 1 (i.s.m. RCC)
  • Donderdag 15 september: Golf, Vino & Oysters dag 2 (i.s.m. RCC)
  • Vrijdag 16 september: Mosselwedstrijd
  • Zaterdag 17 september: Hitland Open

Kijk voor alle info & inschrijven op www.hitland.nl/golfweek.