Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Nieuwsartikel

Profijt van (top)drainage werkzaamheden zomer 2021

Profijt van (top)drainage werkzaamheden zomer 2021

Afgelopen zomer heeft SBA Golf & Groen B.V. zogenaamde “(top)drainage werkzaamheden” uitgevoerd op diverse holes.

Afgelopen zomer heeft SBA Golf & Groen B.V. zogenaamde “(top)drainage werkzaamheden” uitgevoerd op hole 6, 10 en 12 (en delen van 2/3/4/9) - als aanvulling en verbetering op de kilometers drainage die er al lag. Door daarnaast meer te bezanden, heeft dit alles als doel om een drogere en stevigere toplaag te krijgen en de baan beter bespeelbaar te houden in nattere periodes.

Een uitdaging

De grootste uitdaging op Golfbaan Hitland is de baan droog en bespeelbaar te houden in de winterperiode. Uiteraard zoeken wij continu naar oplossingen om de baan in deze periode zoveel mogelijk open te kunnen houden. Wat is het probleem? Regionaal gezien zakt het maaiveld en tegelijkertijd is het waterpeil hoog met een trage doorstroming.

Met resultaat

Bij de (top)drainage werkzaamheden zijn er over de hele breedte van de fairways sleuven gegraven en vervolgens opgevuld met drainagezand. Hierdoor wordt het overtollige water sneller afgevoerd naar de drainagebuizen. In de maand oktober is er op een aantal dagen veel regen gevallen. Goed nieuws: er is zichtbaar verbetering te zien op de holes waar de (top)drainage werkzaamheden zijn uitgevoerd! 

Op het weer en de hoeveelheid regen hebben we uiteraard geen invloed, maar er is dankzij de werkzaamheden in ieder geval een goede stap gezet in de richting van een zo droog en bespeelbaar mogelijke baan in de nattere periodes van het jaar.