Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Nieuwsartikel

Tijdelijke Local Rules i.v.m. drainagesleuven

Tijdelijke Local Rules i.v.m. drainagesleuven

Dit jaar trekken we de (top)drainage werkzaamheden verder door: op de rest van hole 3 en hole 12, maar ook op hole 16. De werkzaamheden zijn uitgevoerd in week 30 (25 t/m 29 juli).

De grootste uitdaging op Golfbaan Hitland blijft om de baan droog en bespeelbaar te houden bij extreme regenval. Uiteraard zoeken wij continu naar oplossingen om de baan in deze periode zoveel mogelijk open te kunnen houden. Wat is het probleem? Regionaal gezien zakt het maaiveld en tegelijkertijd is het waterpeil hoog met een trage doorstroming. Daardoor werkt de vele kilometers drainage maar beperkt. Daarnaast zijn door het verzakken op sommige punten problemen ontstaan bij de al aanwezige drainage (denk bijvoorbeeld aan een knelpunt). 

Door de huidige droogte gaat het herstel helaas minder snel dan gewenst. Momenteel kunnen de "reguliere" afrondende werkzaamheden niet worden uitgevoerd, omdat we daar meer regenwater voor nodig hebben. Deze werkzaamheden zullen wij doorschuiven naar september of oktober.

Tijdelijke Local Rules

1      M.i.v. 25 juli op holes met nieuwe drainagesleuven

I.v.m. werkzaamheden aan de drainage worden er op meerdere plaatsen sleuven gegraven die daarna weer opgevuld worden met zand. Deze sleuven worden aangemerkt als een “Abnormale baanomstandigheid”. Hierbij geldt de extra (tijdelijke) local rule: Indien je met het innemen van je stand of met de ligging van de bal hinder ondervindt van deze sleuven, kun je deze zonder straf ontwijken c.f. regel 16.1.