Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Nieuwsartikel

Uitgevoerde werkzaamheden op Golfbaan Hitland

Uitgevoerde werkzaamheden op Golfbaan Hitland

Op diverse locaties op de baan zijn onderhouds- en renovatiewerkzaamheden uitgevoerd, op zowel de 18 holes baan als de par 3 baan en de driving-range.

Door de Corona-maatregelen is de golfbaan tot aan maandag 11 mei enkele weken gesloten geweest. We zijn blij dat we inmiddels iedereen weer mogen verwelkomen! In de tussentijd hebben de greenkeepers uiteraard niet stil gezeten. Op diverse locaties op de baan zijn onderhouds- en renovatiewerkzaamheden uitgevoerd, op zowel de 18 holes baan als de par 3 baan en de driving-range.

Hole 9

Op hole 9 zijn beide teeboxen (rood en geel) gerenoveerd. De teeboxen zijn opgevuld met zandturf, geëgaliseerd en afgerond met nieuwe graszoden. In totaal gaat het om een oppervlakte van 210 m2. Kijk voor meer tekst en uitleg over de werkzaamheden bij hole 9 onze (live) video van woensdag 15 maart terug.

NIEUW: Sla je een hole in one op hole 9? Dan krijg je een diner cadeau van bedrijfslid De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. bij Hit eten & drinken!

Hole 11 – Hole 17

In het plantvak tussen hole 11 en hole 17 is in 2019 gestart met een bomenkap van zieke bomen. Tot nu was het plantvak GUR en in de periode dat wij gesloten waren, zijn de werkzaamheden naar voren geschoven met dank aan SBA Golf en Groen. Het plantvak is grotendeels afgegraven en er is een grotere vijver gecreëerd. Daarmee biedt dit op zowel hole 11 als hole 17 een nieuwe uitdaging. Kijk voor meer tekst en uitleg over de werkzaamheden bij hole 11 en hole 17 de video van 30 april terug.

Bomenkap op de baan

Uit een inventarisatie op de golfbaan bleek dat meer dan 100 bomen ziek waren. Grotendeels waren dit bomen met de Essentakziekte. Helaas moesten al deze bomen verwijderd worden. Maar, dit biedt wel weer kansen voor een nieuwe biodiversiteit van het bomenbestand op de golfbaan. Momenteel zijn wij aan het inventariseren welke bomen op veengrond beter gedijen.

Werkzaamheden par 3 baan

Op de par 3 baan zijn werkzaamheden uitgevoerd ter verbetering van de waterhuishouding. Dit betekent onder andere veranderingen op hole 2, 3 en 7. Je leest er meer over in dit nieuwsbericht. Ook kun je voor meer tekst en uitleg de video van 8 april terugkijken.

Werkzaamheden driving-range

Een oppervlakte van 4.600m2 is gefreesd op de driving-range, waarna de slechte delen zijn aangevuld met 600m3 grond. In totaal is 650m drainage aangelegd om het regenwater in de toekomst beter af te voeren. Na het leggen van graszoden zijn alle  nieuwe targets geplaatst. Voor meer tekst en uitleg over de werkzaamheden kun je ook de video van 3 april terugkijken.