Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Nieuwsartikel

Werkzaamheden 2021: Topdrainage, bruggen en bomen

Werkzaamheden 2021: Topdrainage, bruggen en bomen

In de komende maanden staan er meerdere werkzaamheden op de planning.

(Top)drainage werkzaamheden

De grootste uitdaging op Golfbaan Hitland is de baan droog en bespeelbaar te houden in de winterperiode. Uiteraard zoeken wij continu naar oplossingen om de baan in deze periode zoveel mogelijk open te kunnen houden. Wat is het probleem? Regionaal gezien zakt het maaiveld en tegelijkertijd is het waterpeil hoog met een trage doorstroming. Daardoor werkt de vele kilometers drainage maar beperkt. SBA Golf & Groen gaat zgn. topdrainage werkzaamheden uitvoeren op hole 3, 6 en 12 en meer bezanden om een drogere en stevigere toplaag te krijgen, met name op de fairways. Bij topdrainage worden er over de gehele breedte van de fairways sleuven gegraven en opgevuld met drainagezand. Hierdoor wordt het overtollige water sneller afgevoerd naar de drainagebuizen. Uiteraard worden de sleuven ook weer doorgezaaid. Ook zal SBA deze werkzaamheden op de par 3 baan uitvoeren.

Vervangen van bruggen

De bruggen bij hole 5, 10, 11 en 16 worden vervangen door composietbruggen. Dit is een hoogwaardige slijtvaste kunststof. De bruggen worden iets breder dan de huidige en zijn standaard voorzien van een anti-slip laag. De loopbruggetjes bij hole 1, 3 en 9 worden opgeknapt en de brug tussen de green van hole 3 en hole 4 komt te vervallen.

Herbeplanting van bomen

Afgelopen najaar is een quickscan uitgevoerd om te kijken naar bomen die een mogelijk gevaar op kunnen leveren. Afgelopen paar jaar zijn al ruim 200 bomen verwijderd (o.a. essentak-sterfte) en we gaan dit weer aanvullen. Er is een plan voor de eerste aanplant van ca. 100 stuks opgesteld waarbij gekeken is naar soort, standplaats (óók voor de golfspeler) en aantrekkelijkheid zoals bloei en herfstkleur. SBA Golf & Groen gaat deze werkzaamheden in de loop van 2021 uitvoeren.