Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Nieuwsartikel

100 Bomen en 60 struiken rijker op Golfbaan Hitland

100 Bomen en 60 struiken rijker op Golfbaan Hitland

In de afgelopen weken zijn er diverse bomen en struiken geplant op de golfbaan.

Op Golfbaan Hitland kun je eigenlijk niet om onze bomen heen: je vindt ze op iedere hole en ze vormen dan ook een belangrijk onderdeel op de baan. Vorig jaar zijn er vanwege essentaksterfte helaas aardig wat bomen gekapt. Maar; leuk nieuws! Om het bomenbestand op de golfbaan duurzaam in stand te houden, zijn er in de afgelopen weken meer dan 100 nieuwe bomen en 60 nieuwe struiken geplant op de 18 holes baan. Bij de uitbreiding van het bomenbestand is gekozen voor meer diversiteit en kleur, maar is ook naar het golftechnische aspect gekeken bij de locatie van de beplanting. De bomen zijn nu circa 3-5 jaar oud. Later dit jaar al zullen de verschillende bomen en hun kleuren in volle bloei goed zichtbaar zijn!

Golfregel jonge aanplant

Bij de jonge aanplant de volgende golfregelAlle palen welke hindernissen markeren als steun- en beschermingspalen bij jonge aanplant op de baan, zijn vaste obstakels. Het ontwijken daarvan is zonder strafslag toegestaan volgens Regel 16.1a.

Assortiment nieuwe bomen

Hieronder vind je een overzicht van welke bomen/struiken op welke holes zijn aangeplant.

Hole 1 - Tussen de fairway en de sloot, parallel aan de Schielandsweg Witte Els (Alnus incana), Japanse Els (Alnus spaethii) en Berk (Betula pendula).

Hole 2 - Tussen fairway hole 2 en (rode en oranje) teebox hole 8 Plataan (Platanus acerifolia), Amerikaanse amberboom (Liquidambar styraciflua).

Hole 3 - Tussen teebox hole 3 en water / pad Leilinde (Tilia vulgaris ‘Pallida’), Berk (Betula pendula) en Sierpeer bloesemboom (Pyrus calleryana).

Hole 7  - Achter de green van hole 7 Sierpeer bloesemboom (Pyrus calleryana) en Plataan (Platanus acerifolia).

Hole 8 – Links naast de teebox Leilinde (Tilia vulgaris ‘Pallida’).

Hole 9 – voor het golfhuis / achter de green van hole 9 Rode esdoorn (Acer rubrum).

Hole 11 (Tussen fairway 11 en fairway 17) Zwarte els (Alnus glutinosa), Berk (Betula pendula), Moerascipres (naaldboom, Taxodium distichum), Heesters (struiken, Myrica gale en Salix cinerea).

Hole 12 (Langs pad / sloot) Wilg (Salix alba).

Hole 16 (Achter green hole 16) Japanse Kaukasische els (Alnus spaethii) en Witte Moerbei (Morus alba).