Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Privacyverklaring Golfbaan Hitland

1. Inleiding

Bedankt voor je bezoek aan de website van Golfbaan Hitland. Golfbaan Hitland is een 18-holes golfbaan met een 9 holes par 3 baan gelegen in het recreatiegebied Park Hitland. Beiden zijn onderdeel van Recreatieschap Hitland, wat wordt aangestuurd door een Gemeenschappelijke Regeling tussen de gemeenten Zuidplas en Capelle aan den IJssel.

2. Doel en duur gegevensverzameling

Als organisatie zijn wij verplicht om je te informeren over de reden waarom wij jouw gegevens verzamelen, wat er vervolgens met jouw gegevens gebeurt en hoe lang de gegevens bewaard blijven. Laten wij voorop stellen dat alle gegevens altijd zorgvuldig, vertrouwelijk en respectvol behandeld worden. Daarnaast heb je altijd het recht tot inzage, wijziging en/of verwijdering. Er zijn een aantal doelen waarvoor wij persoonlijke gegevens verzamelen. Hieronder lichten wij ze voor je toe.

  • Klantenadministratie; onze klantenadministratie houden wij bij in het programma IntoGolf en voor de klanten die de handicapregistratie bij ons uitvoeren in het programma SoGolf. In je klantenkaart voeren wij alleen de noodzakelijke persoonsgegevens in, zoals: voor- en achternaam, woonadres, geboortedatum, exact handicap en NGF-klantnummer, telefoonnummer, e-mailadres, speelrecht (of je bijvoorbeeld greenfeespeler of rondenkaarthouder bent). IntoGolf kan worden geraadpleegd door alle medewerkers van Golfbaan Hitland. Voor wat betreft de verenigingsleden van Golfclub Hitland is een koppeling gemaakt tussen IntoGolf en ProWare MMS. Via deze koppeling kunnen commissieleden van Golfclub Hitland alleen de persoonsgegevens van verenigingsleden inzien.
  • Nieuwsbrief; Golfbaan Hitland verstuurt maandelijks een nieuwsbrief. Hierin worden nieuws, acties en evenementen uitgelicht. Sta je bij ons in de klantenadministratie? Dan ontvang je automatisch een opt-in e-mail waarin je kunt aangeven of je de nieuwsbrief wilt ontvangen. Daarnaast kun je jezelf aanmelden in de Footer, onderaan op onze website. Door jezelf in te schrijven ga je ermee akkoord dat wij je maandelijks van nieuws voorzien middels onze nieuwsbrief. NB: Onderaan iedere nieuwsbrief die wij versturen, heb je de mogelijkheid om uit te schrijven d.m.v. een daarvoor bestemde link.
  • Evenementen; Schrijf je jezelf in voor een evenement dat door Golfbaan Hitland wordt georganiseerd, dan vragen wij ook enkele gegevens. Dit zijn bijvoorbeeld voor- en achternaam, de namen van de personen met wie je wilt spelen, handicap(s), soms het woonadres en altijd je telefoonnummer en/of e-mailadres voor als we je moeten bereiken met informatie over het betreffende evenement. De inschrijvingen worden tijdelijk opgeslagen op de server bij Digital Impact, onze website-host. Wanneer de inschrijving gesloten is, nemen wij alle inschrijvingen over in een eigen bestand op onze server. De gegevens bewaren wij hoogstens vijf jaar, tenzij je anders aangeeft. 
  • Cameratoezicht; het terrein van Golfbaan Hitland wordt bewaakt door diverse camera’s. Middels diverse bordjes word je daar op en rondom de golfbaan op geattendeerd. Je hebt het recht tot inzage van de camerabeelden, mits deze nog beschikbaar zijn. Hiervoor kun je contact opnemen via privacy@hitland.nl
  • Website Cookies; Een cookie is een klein en eenvoudig tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan een website wordt opgeslagen op jouw computer, tablet of telefoon. Terwijl je op het internet surft, worden doorgaans technische en functionele cookies gebruikt om websites naar behoren te laten werken en het gebruiksgemak te kunnen blijven garanderen. Je krijgt op onze website een cookies-melding bij jouw bezoek, waar je kunt aanklikken of je akkoord gaat met deze cookies. Via de instellingen van je internetbrowser (bijvoorbeeld Internet Explorer, Mozilla Firefox, enz) kun je jezelf afmelden voor cookies zodat deze niet meer worden opgeslagen, alle eerder opgeslagen informatie verwijderen en een melding laten afgeven bij verzending van een cookie. Let wel op dat sommige websites minder goed kunnen functioneren als je alle cookies uitschakelt.
  • Google Analytics; Je bezoek aan onze website wordt gemonitord door Google Analytics. Met dit programma kunnen wij algemene statistieken (geen persoonsgegevens) inzien over onze bezoekers. Dit gaat met name over locaties in Nederland (op basis van IP-adres, het adres vanaf waar de website is bezocht, oftewel de gebruikte internetverbinding) en over het klik-gedrag op de website (waar het vaakst op geklikt wordt door onze bezoekers).
3. Gegevens delen met derden

Uw gegevens worden niet gedeeld met derden, tenzij dit noodzakelijk is vanwege een wettelijke verplichting of een gerechtvaardigd belang zoals bedrijfsuitoefening:

  • Bank, vanwege verwerking van betalingen;
  • Administratieprogramma’s als IntoGolf, SoGolf en Blue10; voor de opslag van gegevens met betrekking tot debiteurenadministratie;
  • Websitehost Digital Impact; voor de (tijdelijke) opslag van gegevens uit contact- en/of evenementenformulieren;
  • Nieuwsbriefsoftware MailChimp; voor de digitale nieuwsbrief;
  • Google Analytics; voor de analyse van bezoekgegevens website.

Gegevens kunnen uiteraard gedeeld worden met derden op jouw eigen verzoek. Denk hier bijvoorbeeld aan het verstrekken van je klantenkaart aan een derde partij/andere golfbaan, wanneer je overstapt met jouw handicapregistratie naar een andere golfbaan of golfclub.

4. Gegevens bewaren

Wij bewaren gegevens niet langer dan nodig is om de doelen te realiseren waarvoor jouw gegevens worden verzameld. Dit houdt in: ben je klant bij Golfbaan Hitland, dan sta je in ons klantenbestand. Ben je geen klant meer op Hitland of wil je jezelf laten verwijderen uit ons klantenbestand, dan verwijderen wij jouw klantenkaart. Heb je jezelf ingeschreven voor een evenement? Dan bewaren wij een back-up van deze inschrijvingen tot maximaal vijf jaar na het evenement zodat wij bijvoorbeeld statistieken van plaatsgevonden evenementen kunnen maken. Er is één uitzondering op het bewaren van gegevens: wij zijn wettelijk verplicht om onze (financiële) administratie, inclusief facturen met adresgegevens, zeven jaar te bewaren.

5. gegevens zijn goed beveiligd

Jouw gegevens worden door ons goed beveiligd. Onze website maakt gebruik van een (betrouwbaar) SSL-certificaat. Een SSL-verbinding kunt u herkennen aan het (groene) slotje en/of het woord ‘veilig’ voor de URL. Jouw persoonlijke gegevens in onze klantenadministratie en andere systemen zijn goed beveiligd, met een up-to-date virusscanner en een goed beveiligde server en back-up van de gegevens. Zoals eerder beschreven worden jouw gegevens alleen met derden gedeeld wanneer daar een functionele reden voor is. De partijen met wie wij jouw gegevens delen, hebben allen een verwerkingsovereenkomst met ons over het gebruik van de gegevens. Oftewel: jouw persoonlijke gegevens zijn bij ons in goede handen.

6. jouw rechten en plichten

Je hebt ten alle tijde het recht om jouw gegevens in te zien, te wijzigen en/of te laten verwijderen. Wil je iets inzien, wijzigen of laten verwijderen? Neem dan contact met ons op via privacy@hitland.nl. Via dit e-mailadres kun je ook eventuele tips, vragen of feedback naar ons sturen. Wij doen ons best om het binnen 2 werkdagen te beantwoorden. Ook zijn wij er wettelijk toe verplicht je te wijzen op het volgende: Mocht je er aanleiding toe zien, dan kun je bezwaar maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Golfbaan Hitland en/of een klacht indienen bij de Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens.

Onze gegevens

Golfbaan Hitland
Blaardorpseweg 1
2911BC, Nieuwerkerk aan den IJssel
KvK-nummer: 58728813
W: www.hitland.nl
E: info@hitland.nl / privacy@hitland.nl
T: 0180-317188

© Golfbaan Hitland, 2022