Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Nieuwsartikel

Beregeningsinstallatie op orde!

Beregeningsinstallatie op orde!

Golfbaan Hitland heeft geïnvesteerd in de beregeningsinstallatie en een nieuwe pompunit.

In 1995 is op Golfbaan Hitland de 1e 9 holes (oude routing) in gebruik genomen. De uitbreiding naar 18 holes is in 2000 gerealiseerd.

Bij de uitbreiding naar 18 holes is de beregening aangekoppeld en doorgelust naar de beregeningsinstallatie van de oude 9 holes. Naast de gebruikelijke reparaties, renovaties en enige uitbreidingen dateert de beregeningsinstallatie nog grotendeels uit deze beginjaren.

Renovatie beregeningsinstallatie In 2017 zijn wij gestart met een grote renovatie van de huidige beregeningsinstallatie om te voorkomen, dat de gehele beregeningsinstallatie uitvalt bij een storing in een bepaald gedeelte. Alles is nu in drie gedeelten ondergebracht en mocht er een deel uitvallen dan kan de rest blijven draaien.

De hedendaagse technieken zijn zo verbeterd, dat het ook mogelijk is om alles vanaf de loods of huis aan te sturen via de computer of een app op de mobiele telefoon. Om de golfbaan in goede conditie te houden met deze extreme weersomstandigheden is het noodzakelijk om daar op een  efficiënte maar milieubewuste manier mee om te gaan.

Deze extremen in het weerbeeld vragen veel beregening van de greens en foregreens. Om deze voldoende water te kunnen geven in de warme dagen, moet de pompunit meer water kunnen geven. Bij de oude pompunit zaten we op het maximum en dit heeft ons doen beslissen om de pompunit te vervangen. Tenslotte is de baan het product waar het in de exploitatie op de golfbaan allemaal om draait.

Hitland is trots op de gerenoveerde beregeningsinstallatie en de nieuwe pompunit. De investeringen werpen zijn vruchten nu al af in deze extreme warmte. De stress in het gras is vrij hoog met de huidige temperaturen en de aanhoudende droogte.  In deze “moeilijke” dagen qua onderhoud hoeft de greenkeeper zich niet druk te maken of de beregeningsinstallatie zijn werk goed doet.

Het is misschien een leuk weetje: de gehele investering heeft een kleine € 120.000,--gekost.