Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Nieuwsartikel

Golfen voor het goede doel op Hitland

Golfen voor het goede doel op Hitland

Nieuwerkerk aan den IJssel - Afgelopen zaterdag, 6 juli, vond op de prachtige golfbaan Hitland de jaarlijkse 'Family & Friends' golfwedstrijd plaats, georganiseerd door Golfclub Hitland. Dit jaar stond het evenement in het teken van de Voedselbank Capelle, en met succes: er werd maar liefst 1780 euro opgehaald voor dit goede doel.

De 'Family & Friends' golfwedstrijd kenmerkt zich door het informele karakter, waarbij deelnemers in vriendenteams of met hun familie de baan op gaan. Met in totaal 100 enthousiaste golfers, waaronder de jongste deelnemer van slechts 12 jaar, was de opkomst uitstekend.

Het toernooi trok dit jaar zelfs internationale belangstelling. Een team uit Zuid-Afrika bleek uiteindelijk het sterkst en ging met de overwinning naar huis. Dit benadrukt nogmaals de aantrekkingskracht en het plezier dat deze evenementen uitstralen, niet alleen voor de lokale gemeenschap maar ook daarbuiten.
Golfclub Hitland staat bekend om het organiseren van diverse open evenementen die toegankelijk zijn voor zowel clubleden als golfers van buitenaf. Naast de 'Family & Friends' wedstrijd kunnen golfliefhebbers zich verheugen op de komende 'Pro-Challenge' op zaterdag 5 oktober en de 'Heren Ballenlawine' op vrijdag 30 augustus. Deze evenementen bieden een uitstekende gelegenheid voor golfers van alle niveaus om samen te komen, hun vaardigheden te tonen en te genieten van een sportieve dag.
Het ingezamelde bedrag van 1780 euro is een welkome bijdrage voor de Voedselbank Capelle, die zich dagelijks inzet om mensen in nood te voorzien van voedselpakketten. De golfwedstrijd heeft hiermee niet alleen voor een sportieve en gezellige dag gezorgd, maar ook voor een betekenisvolle bijdrage aan de gemeenschap.

Foto: Jan van der Arend