Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Nieuwsartikel

GOLFWEEK 2023: De goede doelen dit jaar

GOLFWEEK 2023: De goede doelen dit jaar

We vertellen je graag wat meer over de goede doelen van dit jaar.

Met de jaarlijkse goede doelen golfweek (maandag 11 t/m zaterdag 16 september) organiseert Golfbaan Hitland diverse activiteiten en evenementen om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. Hierbij ligt de focus meestal op een lokaal goed doel, wat zich richt op de nabije omgeving. Dit jaar zijn er (in samenwerking met RCC) maar liefst 4 goede doelen geselecteerd! 

Stichting Pallieter

Pallieter maakt zich sterk voor de zorg van zieke kinderen. Helaas kunnen niet alle ziektes bij kinderen genezen worden. Verzorging en verzachting is dan het enige wat nog mogelijk is. Deze palliatieve zorg vindt met gespecialiseerde ondersteuning 'bij voorkeur plaats in de thuissituatie'. Soms echter wordt de last voor het gezin toch te zwaar zodat men de zorg voor het kind niet meer aankan. Voor zulke situaties vormen kinderhospices een uitstekende oplossing. Deze voorzieningen vallen buiten de reguliere zorg en zijn daarmee voor het grootste gedeelte afhankelijk van de sponsorgelden en fondsenwerving van organisaties als Pallieter.

Yess!

Yess!is geboren tijdens de coronacrisis. In de wijk Bospolder-Tussendijken is Yess! gestart met een weggeefwinkel, waar wijkbewoners met een kleine beurs terecht kunnen voor kleine donaties (brood, groenten, fruit etc.) De versproducten worden dezelfde dag nog aangeboden. Van de producten die langer houdbaar zijn, maken zij ‘maandpakketten’ voor gezinnen die het extra hard nodig hebben. Dagelijks maken meer dan 100 gezinnen gebruik van het aanbod. Vaak is er schaamte, of weet men de weg naar de hulpverlening niet te vinden. Door gesprekken met vrijwilligers krijgen de gezinnen weer meer vertrouwen in de toekomst en wordt eventuele schulden(stress) sterk verminderd.

Giovanni van Bronckhorst Foundation

Giovanni van Bronckhorst Foundation De Giovanni van Bronckhorst Foundation zet zich, met haar programma S.V.GIO, al sinds 2012 in om kinderen aanvoerder te maken van hun eigen toekomst. Aanvoerder van je eigen toekomst zijn betekent dat je in staat bent je droom te formuleren en dit om te zetten naar een concreet doel, je het zelfvertrouwen hebt om dit doel te bereiken, je optimistisch bent en je beschikt over het fundament en de tools die nodig zijn om dit doel te bereiken. Dit doen zij door kinderen uit groep 7 en 8 een 5 maanden durend programma aan te bieden waarbij, middels een intensief coaching programma, de weerbaarheid wordt verbeterd, middels een onderwijsprogramma, wordt gewerkt aan het verbeteren van begrijpend lezen, spelling en rekenen. Sport wordt ingezet als metafoor voor zowel het coaching- als onderwijsprogramma, maar draagt ook bij aan een gezonde levensstijl. De foundation gelooft erin dat als een kind plezier beleeft alles beter beklijft. Naast deze elementen verbreden we de horizon van kinderen en bieden we ze perspectief voor de toekomst als het gaat over arbeidsmogelijkheden.

 

Leontienhuis

Het Leontienhuis werd in 2015 geopend door Koningin Máxima. Sindsdien is de boerderij in Zevenhuizen een veilige, warme en inspirerende plek voor mensen met een eetstoornis en hun naasten.

Het bereik van het Leontienhuis is groter dan Zevenhuizen alleen. Zij inspireren en coachen door het hele land. Met hun ervaring en expertise hebben zij een uitgebreid aanbod ontwikkeld. Er zijn twee programma’s: het Leontienhuis Inloopprogramma en het Leontienhuis Eigenkracht Programma. In deze programma’s wordt niet de nadruk gelegd op de eetstoornisproblematiek, maar ook op verschillende andere levensgebieden die bijdragen aan een fijn en een gelukkig leven.

Altijd met hetzelfde doel: de kwaliteit van iemands leven verbeteren.

Weekprogramma Golfweek 2022

  • Maandag 11 september: Jumbo Golf Open
  • Woensdag 13 september: Golf, Vino & Oysters dag 1 (i.s.m. RCC)
  • Donderdag 14 september: Golf, Vino & Oysters dag 2 (i.s.m. RCC)
  • Vrijdag 15 september: Par 3 Birdie Challenge Golfschool Hitland
  • Zaterdag 16 september: Hitland Open

Kijk voor alle info & inschrijven op www.hitland.nl/golfweek.