Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Nieuwsartikel

Nieuwe hoofdgreenkeeper: Mark Hagen

Nieuwe hoofdgreenkeeper: Mark Hagen

M.i.v. 1 januari hebben wij een nieuwe hoofdgreenkeeper op Golfbaan Hitland. In dit nieuwsbericht stellen we Mark graag aan je voor.

Het jaar 2023 is voor Mark Hagen begonnen met een nieuwe uitdaging. Sinds 1 januari mag hij zich hoofdgreenkeeper noemen op Golfbaan Hitland. Inmiddels zit zijn eerste maand erop en daarom hoog tijd om eens kennis te maken. In dit nieuwsbericht stellen we Mark graag aan je voor.

Even voorstellen…

Mark is 32 jaar oud en woont samen met zijn vriendin Felice en zoontje Senn (1 jaar) in Vlaardingen, maar hij komt oorspronkelijk uit Rijswijk. Voor dag en dauw is hij sinds 1 januari samen met collega Hans op Golfbaan Hitland te vinden. Dat zijn werkdag vroeg begint is voor Mark geen probleem, dat komt zelfs eigenlijk heel goed uit: ’s middags is hij daardoor eerder klaar en kan hij tijd doorbrengen met zijn zoontje en gezin.

Na een opleiding tot Hovenier is Mark ooit begonnen aan een ICT-opleiding, maar dit was van korte duur. Voor hem was het overduidelijk: hij wil graag buiten bezig zijn, in het groen. En laten wij daar in de golfbranche nu heel veel van hebben: een prachtige groene omgeving.

Bij toeval is hij de golfwereld binnengerold. Zo’n 15 jaar geleden stond er een vacature open voor vakantiewerk bij Golfclub de Leeuwenbergh in Den Haag. Op de periode van zijn kortstondige ICT-opleiding na heeft Mark hier zo’n 13 jaar met plezier gewerkt. Door de jaren heen heeft hij de nodige praktijkervaring opgedaan in het vak, maar heeft hij ook de opleiding(en) tot assistent hoofdgreenkeeper en hoofdgreenkeeper gevolgd. Na die 13 jaar was hij toe aan een nieuwe werkomgeving en dus heeft hij ook nog een korte periode bij Golfclub Kleiburg gewerkt. Maar toen kwam daar de vacature bij Golfbaan Hitland voorbij… Een openbare baan, polderbaan én een baan met een eigen visie. En dan ook nog eens een vacature voor de positie hoofdgreenkeeper. Dat maakte voor Mark het plaatje compleet om te gaan solliciteren, en met goed gevolg.

Een (golf)baan met uitdagingen

Golfbaan Hitland ligt vlakbij het laagste punt van Nederland. Volgens Mark júist een extra uitdaging binnen zijn vakgebied; eentje die hij in ieder geval graag aangaat. Met consequent en goed baanonderhoud streeft hij naar één hoofduitgangspunt: de baan zoveel mogelijk open houden, met een waarborging van de kwaliteit.

De afgelopen jaren zijn er op diverse holes (top)drainage werkzaamheden uitgevoerd. Dit ligt er goed bij en zijn een waardevolle investering geweest volgens Mark. Wanneer gevraagd welke focuspunten hij nog meer ziet voor de (nabije) toekomst, zoomt Mark met name in op de greens. Hij wil zich inzetten voor betere greens met een nadrukkelijkere focus op ecologisch en verantwoord beheer. Dit vraag om een andere aanpak in het onderhoud, waar hij inmiddels de nodige ervaring mee heeft. 

Openstaande vacature

Momenteel bestaat het team van greenkeepers uit Mark en Hans (al 23 jaar). Naar een derde greenkeeper om het team compleet te maken wordt nog gezocht door SBA Golf & Groen.