Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Nieuwsartikel

Uitleg werkproces greenkeepers

Uitleg werkproces greenkeepers

De greenkeepers doen er alles aan om de baan in goede conditie te houden.

Hierbij willen wij jullie graag meenemen in het werkproces van onze greenkeepers. 

De greenkeepers proberen zoveel mogelijk droog te maaien (en dus ook schoon), maar dit is wel afhankelijk van de groei van het gras.  Als de greenkeepers maandag weer moeten gaan maaien, staat het gras overal erg hoog en door de hevige dauw is het gras vaak tot na 11:00 uur nog nat. Het is dus geen optie om iedere dag te wachten tot na 11:00 uur met maaien. Als er veel natte grasproppen blijven liggen, proberen ze die de volgende dag weer droog te maaien. 

Als de baan nat is, blijft het gemaaide gras aan de wielen van trolleys en de schoenen van spelers hangen, die verliezen ze dan weer elders op de baan. 

In de natte periode hebben wij last van Dollar Spot gehad waar wij in de regenperiode niets aan konden doen. De greenkeepers hebben inmiddels de Dollar Spot onder controle en alles is door gezaaid (dit wordt eind augustus weer gedaan). Gelukkig zien wij herstel in de slechte plekken met het nieuwe grassoort (roodzwenk), die we graag willen hebben. De greenkeepers zijn aan het doorzaaien met roodzwenk, omdat deze minder gevoelig zijn voor Dollar Spot. 

Onderstaand een foto van Dollar Spot

Helaas moeten we jullie vragen geduld te hebben om te ervaren, dat wij heel serieus met het onderhoud van de baan bezig zijn. De afgelopen jaren hebben wij veel geld geïnvesteerd in de topdrainage om de baan in natte perioden goed bespeelbaar te houden. De afgelopen winter en voorjaar is dit gelukkig ook gebleken.