Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Een openbare en complete golfaccommodatie in de nabije omgeving van de Randstad… Golfpark Hitland!

Baaninformatie 

Het ontwerp van Golfbaan Hitland komt van de hand van landschaps- en golfarchitect G. Jol. Door de sterk variërende holes omgeven met fraaie waterpartijen is de 27 holes polderbaan een uitdaging voor iedere golfer. Van de natuurlijke omgeving hebben diverse diersoorten door de jaren heen hun thuis gemaakt, wat zorgt voor een fraaie beleving van de natuur tijdens het golfspel. In ons digitale baanoverzicht blader je per hole door de baan heen met baaninformatie en vogelsoorten die je daar kunt aantreffen.

18 holes baan

18 holes baan

De eerste 9 holes zijn in september 1995 geopend en kort daarna is de 9 holes par 3 baan in gebruik genomen. Vanaf het jaar 2000 is Golfbaan Hitland een volwaardige 18 holes baan. De lengte van de 18 holes varieert tussen minimaal 4.520 meter en maximaal 5.819 meter en de par is 71. Bij ons baanoverzicht kun je alle holes doorlopen. De baan is toegankelijk voor iedereen met minimaal baanpermissie NGF (voormalig 'GVB').

Par 3 baan (9 holes)

Par 3 baan (9 holes)

Zowel de beginnende golfer als de gevorderde golfer kunnen terecht op de uitdagende 9 holes par 3 baan om het korte spel te oefenen. De 9 holes par 3 baan kan zelfstandig worden gelopen wanneer je beschikt over zgn. ‘baanpermissie par 3 baan’. Nog geen golfervaring? Dan mag je op de par 3 baan ook een ronde meelopen met iemand die wél al golfervaring heeft. Sinds 2019 is de par 3 baan ook qualifying ingemeten door de NGF voor het lopen van qualifying kaarten.

In Park Hitland

In Park Hitland

Golfbaan Hitland is gelegen in en onderdeel van Park Hitland. Dichtbij de Randstad vind je tussen Nieuwerkerk aan den IJssel en Capelle aan den IJssel een recreatiegebied met een landelijk en open karakter: Park Hitland. Een circa 250 hectare groot recreatiegebied waar dagelijks golfers, fietsers, wandelaars, vissers, vogelaars, ruiters, skaters en spelende jeugd te vinden zijn. In Park Hitland kun je genieten van de natuur, rust en ruimte, maar ook van speelplaatsen, speelgelegenheden voor honden, een vogelrustgebied en vogeluitkijkpunt. Kortom: Recreatiegebied Park Hitland biedt voor ieder wat wils! Bekijk de digitale plattegrond op de website van Park Hitland voor een online rondleiding door het mooie recreatiegebied en ontdek welke leuke voorzieningen er - naast openbare Golfbaan Hitland - allemaal zijn.

Wandel digitaal door de baan

Wandel digitaal door de baan

Wil je meer zien van de baan, en oriënteren hoe de baan loopt? Dat kan bij ons baanoverzicht: hier blader door alle holes van de 18 holes baan heen, met als extra daarbij de vogels die je per hole tegen kunt komen. Speel golf, kijk om je heen en geniet!

Blader mee